Musikken

Blue Train


- Musikken -

Blue Train er en kvartet (sang, klaver, diverse blæserinstrumenter og kontrabas), som spiller danske sange og salmer, og enkelte udvalgte udenlandske kompositioner, i lettere moderniserede og jazzinspirerede arrangementer.


  Orkesteret har i sin nuværende sammensætning eksisteret i 18 år, og har i den tid spillet utallige koncerter, fortrinsvis i kirker over hele landet. Den akustiske instrumentering uden trommer giver et intimt og stemningsfuldt lydbillede, som egner sig specielt godt til kirkerummet. Og de originale arrangementer præsenterer de elskede, både kendte og mere ukendte salmer og sange i et respektfuldt, men nyt lys. Undervejs i koncerten giver kapelmester Allan Jarmer de enkelte sange et oplysende og underholdende ord med på vejen, ligesom der er tradition for et par fællessalmer eller -sange (udvalgt i samarbejde med arrangøren) med musikledsagelse undervejs. Målet er altså at give en stemningsfyldt og oplysende musikalsk oplevelse, som inddrager publikum.


  Her er nogle eksempler på reaktioner efter nogle af vores seneste koncerter:


- Det var en fantastisk aften, som jeg nød i fulde drag, og det var der heldigvis også mange andre, der gjorde. Jeg har kun hørt godt om koncerten. Så tak for den!

Karen Marie Holm, formand for Gjellerup Valgmenighed


- Blue Train forener, med deres bearbejdelser og nyfortolkninger af danske salmer og sange, på smukkeste vis tradition og fornyelse. Jeg kan på det varmeste anbefale Blue Train!

Dagmar Ginnerup, organist ved Sabro/Fårup kirker


- I  formidler de danske salmer og sange aldeles overbevisende. Tak for en uforglemmelig aften!

Tine Frisenette, præst i Hansted - Lundum sogne


- Alle sang glade og stærkt opmuntrede med på de kendte og elskede sange. Nynne formår at løfte fællesangen op i et højere leje, hvor det ikke mere er pligtarbejde, men glad medleven og udfoldelse.

Provst Knud Andersen


  Udover vore populære koncerter er vi også glade for at tilbyde følgende samarbejdsmuligheder:


De ni Læsninger: De ni Læsninger udført af børn og/eller voksne fra menigheden, afvekslende med og illustreret musikalsk af orkesteret med udvalgte sange og salmer.


Koncert i samarbejde med børne/voksenkor: Her er orkesterets normale repertoire udvidet med to-tre sange, som opføres i samarbejde med kirkens børne- og/eller voksenkor.


Musik til gudstjeneste: Orkesteret leverer musikken til en gudstjeneste, planlagt i tæt samarbejde med kirken.

Ny CD med Blue Train: "Den blå anemone - Livspoesi (2017)


Livspoesi - livet som anemone


I 2006 udkom Blue Train's første CD "Under stjernernes stilhed", opkaldt efter Halfdan Rasmussens digt "Gå stille og tyst gennem verden". I vers 3 hedder det: "Gå ind under stjernernes stilhed og søg, hvad du selv bærer med". De sange, viser og salmer, vi selv bærer med, er f.eks.: "Gå stille og tyst", "Hvorfor er lykken så lunefuld" og "Du gav os, o Herre, en lod af din jord". Sange om livets mangfoldighed.


Nu har Blue Train indspillet flere, f.eks.: "Den blå anemone", "Jeg vil takke livet" og "Se, hvilket menneske". Lysten til livet på godt og ondt kalder den danske filosof, Frederik Christian Sibbern, for "Livspoesi". Det ligger i anemonens gener at kæmpe sig op af kulden og invitere det skønne: "Mit hjerte smeltes ved at se det".

Du kan også blive en anemone - af egen fri vilje.


Hør blandt andet "Den blå anemone" og "A Child is born" på siden MusikeksemplerMusikeksempler. Og køb CD'en online herher. 

Blue Train 2019